Ψήφισμα του ΔΣ Κηφισιάς για τη Γέφυρα Βαρυπόμπης προς το Υπ. Υποδομών

Διεκδικούμε με κάθε μέσο, κάθε τρόπο και με όλες τις δυνάμεις μας από τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ταχιάο την άμεση απάντησή του στο καίριο ερώτημα της στατικότητας και της επικινδυνότητας της Γέφυρας Βαρυμπόμπης, δεδομένου ότι ο Δήμος Κηφισιάς περιμένει απάντηση από τον Οκτώβριο του 2023.

Επισημαίνουμε την υπ’αρ. 415/2023 προηγούμενη απόφαση – Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία γινόταν αναφορά στην άκαρπη έλευση των 45 ημερών από την αποστολή του υπ’αρ. 42368/25-10-2023 εγγράφου του τ. Δημάρχου κ. Θωμάκου προς τον Υφυπουργό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κο Ταχιάο για την χορήγηση στοιχείων για την στατική επάρκεια της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην εκτίμηση ότι η επίκληση της επικινδυνότητας της γέφυρας Βαρυμπόμπης, δεν είχε άλλο έρεισμα παρά μόνο να αποτελέσει την αφορμή για την εφαρμογή των διοδίων.

Κατόπιν τούτου ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας και Εκάλης διατυπώνει για άλλη μία φορά την αντίρρησή του και την αδιαπραγμάτευτη διαφωνία του στην τοποθέτηση κάθε μορφής διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, λόγω της σοβαρότατης επιβάρυνσης που θα προκληθεί στην πόλη μας καθώς και στους όμορους δήμους.

Συνοδευτικό κείμενο: Σας αποστέλλουμε συνημμένα το ψήφισμα του Δήμου Κηφισιάς όπως αποφασίστηκε ομόφωνα με την υπ’αρ. 43/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη κατά την 3η Τακτική Συνεδρίασή την Τετάρτη 28η Φεβρουαρίου 2024, για την γέφυρα της Βαρυμπόμπης, σε συνέχεια των ψηφισμάτων του Δεκεμβρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024 (υπ’αρ. 415/2023 και υπ΄αρ. 3/2024 αποφάσεις Δ.Σ. αντίστοιχα) κατά της εγκατάστασης των σχεδιαζόμενων διοδίων στον Α/Κ Βαρυμπόμπης και συγκεκριμένα ζητώντας απάντηση στο ερώτημα για την στατικότητα και την επικινδυνότητα της Γέφυρας.

Μοιράσου το όραμά μου