Ο Δήμος Κηφισιάς ίδρυσε Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει αναφορικά με την πυροπροστασία στον Δήμο Κηφισιάς, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες προχωρήσαμε στην ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το οποίο θα είναι το 2ο στην Αττική.

Το νέο Κλιμάκιο θα στεγαστεί στο εγκαταλελειμμένο αστυνομικό τμήμα Εκάλης, δίνοντας εκ νέου ζωή σε ένα κτήριο – σύμβολο για την περιοχή. Ευχαριστούμε θερμά την Alpha Bank για την αγορά και χορηγία, ενός πυροσβεστικού οχήματος Iveco 130, με δεξαμενή 3000lt νερού. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ορίζεται επικεφαλής αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ενώ παράλληλα στελεχώνεται απο εθελοντές πυροσβέστες του Π.Σ.  Στόχος μας, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, να το αναβαθμίσουμε σε Πυροσβεστικό Σταθμό με πολλαπλές επιχειρησιακές δυνατότητες!

Αυτές τις μέρες τα συνεργεία μας, κάνουν τις απαραίτητες επισκευές στο κτήριο έτσι ώστε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, να είναι επιχειρησιακά έτοιμο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου!
Η Δημοτική Πολιτική Προστασία, μαζί με την ισχυρότατη Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών μας και τώρα με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, διασφαλίζουν ότι ο Δήμος μας θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος απο κάθε άλλη φορά.

Μοιράσου το όραμά μου