Ηλιακά κιόσκια ανακύκλωσης στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Νέα συστήματα Ανακύκλωσης έφερε και εγκατέστησε στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά τους παραδοσιακούς κάδους (διαφόρων χρωμάτων για κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού), τους υπόγειους και τις «πράσινες γωνιές», πλέον στο Ηράκλειο οι κάτοικοι θα βρουν τα λεγόμενα κιόσκια Ανακύκλωσης. Πρόκειται για ζεύγη ηλεκτρονικών κάδων απόρριψης μεταλλικών και πλαστικών αντικειμένων, οι οποίοι λειτουργούν με πρέσα ώστε να δέχονται περισσότερο υλικό, αντικαθιστώντας, με αυτό τον τρόπο, αναλογικά περισσότερους κλασσικούς κάδους, απελευθερώνοντας τους δρόμους, τα πεζοδρόμια αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Μάλιστα, τα κιόσκια διαθέτουν ηλιακά πάνελς ώστε να φορτίζουν για τις ανάγκες της λειτουργίας της πρέσας, χωρίς, δηλαδή, να καταναλώνουν ρεύμα. Επιπλέον, με αυτό το σύστημα, υπάρχει η ευελιξία εγκατάστασής τους σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου.

Σε πρώτη φάση, ζεύγη από κιόσκια Ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν σε 5 πλατείες και γήπεδα της πόλης, όπου υπάρχει κατανάλωση που παράγει απορρίμματα σε πλαστικό και μέταλλο (αλουμινένια κουτάκια κτλ).

Αυτά είναι:

1. Γήπεδο Κύμης

2. Πλατεία Μινωτή

3. Πλατεία Γιαννετάκη

4. Πλατεία στο ΟΤ 216

5. Γήπεδο μπάσκετ Τυφώνα

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μέσα από εκμετάλλευση ευρωπαϊκού, επιχειρησιακού προγράμματος.

Μοιράσου το όραμά μου