Επίσκεψη στον Οικουμ. Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη παρέστην για τα Θεοφάνεια εκπροσωπώντας τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Προύσσης κ.κ. Ελπιδοφόρου.

Κατά την παραμονή μου στην Κωνσταντικούπολη συναντήθηκα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο γνωριζόμαστε από το 2010 και είχαμε μια επικοδομητική συζήτηση για πάρα πολλά θέματα, θρησκευτικά, αλλά και πολιτικά με την ευρεία έννοια του όρου. Κατά τη συζήτησή μας μετέφερα στον Πατριάρχη τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου καθώς και του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου μαζί με τις ευχές για τη νέα χρονιά. Μεγάλο μέρος της συνομιλίας μας αφιερώθηκε στην έκδοση του βιβλίου «Απελευθέρωση της Εκκλησίας από το Κράτος», το οποίο συνέγραψα με τους εκλεκτούς επιστήμονες δρ. Σωτήρη Μητραλέξη, δρ. Άγγελο Χρυσόγελο και δρ. Χρήστο Χατζημιχαήλ.

Παράλληλα έγινε και εκτενής αναφορά στον αείμνηστο πρώην Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Κυρό Γεράσιμο Φωκά, που είχε πολύ καλές σχέσεις με τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η συγκίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν μεγάλη, αφού ο αείμνηστος Γεράσιμος ήταν από τους πιο εγκάρδιους φίλους του. Η συζήτηση φυσικά στράφηκε και προς τον έτερο Κεφαλλονίτη Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, που πρόσφατα επισκέφτηκε την Κεφαλονιά. 

Μοιράσου το όραμά μου