Εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα ο σχεδιασμός για τη Λεωφόρο Ηρακλείου

Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα που οδηγεί στην υλοποίηση του σημαντικού έργου της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου στα όρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έγινε με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο εγκρίνεται η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της διαδρομής της λεωφόρου, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τα έργα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει εκ του νόμου τη συγκεκριμένη ευθύνη. Το Προεδρικό Διάταγμα είναι η θετική κατάληξη των ενεργειών της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, η οποία, όλα αυτά τα χρόνια με σταθερό βηματισμό, στόχευσε και πέτυχε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς Δήμου: εκπόνηση νέων, πολυάριθμων αλλά απαραίτητων μελετών, διευθέτηση γραφειοκρατικών ζητημάτων που εκκρεμούσαν χρόνια, εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων κ.α.

Με τα προβλεπόμενα έργα η λεωφόρος Ηρακλείου θα γίνει ένας δρόμος σύγχρονος, πιο ασφαλής και λειτουργικός για τους χιλιάδες πολίτες που τον διέρχονται καθημερινά αλλά και τους κατοίκους που μένουν στη γύρω περιοχή. Θυμίζουμε, ο νέος σχεδιασμός προβλέπει μια μεγάλη λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θέσεις στάθμευσης, πεζοδρόμια πλάτους δύο μέτρων και, φυσικά, όλες τις απαραίτητες υποδομές όπως αντιπλημμυρικούς αγωγούς, φρεάτια υδροσυλλογής κτλ.

Μετά από 37 χρόνια αναμονής ένα έργο που ανέμεναν οι κάτοικοι του Ηρακλείου γίνεται πράξη. Πλέον η σκυτάλη περνά στην Περιφέρεια Αττικής η οποία έχει την ευθύνη να χρηματοδοτήσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις καθώς το έργο είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητά της.

Μοιράσου το όραμά μου