Απολογισμός δράσεων στον Δήμο Κηφισιάς – Ιανουάριος 2024

Ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας γεμάτος δημιουργία, ενθουσιασμό και αλλαγές για τον Δήμο μας. Ας δούμε τι πετύχαμε:

– Αναδιοργάνωση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των δρομολογίων αποκομιδής ογκωδών και κηπαίων.
– Μετασκευή οχημάτων 4×4 για την χρήση τους σε κατάσταση Πολιτικής Προστασίας.
– Διπλασιασμό των οχημάτων εκχιονισμού και τετραπλασιασμό των οχημάτων διανομής αλατιού (αλατιέρες).
– Διανομή σπίτι-σπίτι τετράκιλων σακουλών αλατιού. Έναρξη διανομής 15/1 με ολοκλήρωση 15/2.
– Έναρξη αυστηρής αστυνόμευσης της παράνομης στάθμευσης επί της Λ. Κηφισίας. Ο Δήμος μας έχει την δυνατότητα επίβλεψης για 6 ώρες ημερησίως (προς το παρόν).
– Έναρξη οργανωμένων επεμβάσεων με μικτά κλιμάκια συνεργείων για τον ελαιοχρωματισμό, φύτευση και αποκατάσταση των δημόσιων χώρων του Δήμου μας.
– Μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, βρέθηκε κοινά αποδεκτή διαδικασία μεταξύ της Οικονομικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης και επανέναρξη βεβαιώσεων οφειλής γης σε χρήμα.
– Προσφυγή στο ΣτΕ για τη διάσωση των Νομικών Προσώπων, Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς και του Νομικού Προσώπου της Ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς.
– Παραχώρηση δημοτικού χώρου για την δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στη Νέα Ερυθραία.
– Ιδρύθηκε Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας.
– Συμφωνία για κρατική επιχορήγηση 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία βιωματικού μουσείου μικρασιατικής καταστροφής και σύγχρονων κλειστών εγκαταστάσεων αθλητισμού.
– Επίσπευση των διαδικασιών και διακήρυξη δυο έργων του «Αντώνης Τρίτσης» για τον πολιτισμό και το περιβάλλον ύψους 400.000€, τα οποία κινδύνευαν να απενταχθούν στις 09/02.
– Έναρξη νέων μελετών για ένταξη του Δήμου μας σε πολλαπλά χρηματοδοτικά προγράμματα για έργα υποδομής και ανάπλασης.

Στον μικρό αυτό απολογισμό παραλείπουμε δεκάδες δράσεις που δεν φαίνονται, στην καθημερινότητα ή που θέλουν χρόνο να ωριμάσουν. Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την δημοτική ομάδα μας, τους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους τους συνεργάτες, που όλοι μαζί ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια για τον Δήμο μας.

Μοιράσου το όραμά μου