Στις Κτηριακές Υποδομές για δημοπράτηση το 2ο Γυμνάσιο Ραφήνας

Με την απόφαση ΨΘΣΓ4653ΠΣ-79Κ του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου παραχωρήθηκε στις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ ο χώρος του παλαιού γηπέδου Διασταύρωσης για ανέγερση της σχολικής μονάδας του 2ου Γυμνασίου Ραφήνας. Παράλληλα κατατέθηκαν οι οριστικές μελέτες προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί, κλείνοντας μια δεκαετή ιστορία γραφειοκρατικών εμπλοκών.

Με την κατασκευή του έργου, θα ανακουφιστούν οι ανάγκες της μαθητικής κοινότητας, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά ακολουθούν τη δημόσια εκπαίδευση, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και της αύξησης του πληθυσμού στην εν λόγω περιοχή. 

Σημειώνεται πως από τον Ιούλιο του 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την μελέτη που προβλέπει κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης 2 στρεμμάτων σε γειτονικό οικόπεδο προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το σχολικό συγκρότημα της Διασταύρωσης που θα περιλαμβάνει πλέον το 2ο Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό και βεβαίως το νέο 2ο Γυμνάσιο Ραφήνας. Η πρόβλεψη αυτή θα διευκολύνει την πρόσβαση και αποχώρηση γονέων και διδασκόντων, αποφεύγοντας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σχολικό συγκρότημα της Κοντοράβδη στο Πικέρμι.

Μοιράσου το όραμά μου