Επεμβάσεις στις σχολικές μονάδες κατά τη θερινή περίοδο 2017

Οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου ολοκληρώνονται. Για άλλη μια χρονιά κερδίζουμε το στοίχημα και παραδίδουμε καλύτερες σχολικές μονάδες στους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Οι επεμβάσεις αφορούν στο σύνολο των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ωστόσο, αξίζει ιδιαίτερη μνεία η επέμβαση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, όπου έγινε εκτεταμένος καθαρισμός σχαρών, επισκευή κουφωμάτων, πλακιδίων και βαψίματα. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη μεγάλης κλίμακας παρέμβαση σε ένα κτηριακό συγκρότημα που δεν συντηρήθηκε ποτέ από τη δεκαετία του 1960.

Επίσης μεγάλης κλίμακας επέμβαση έγινε και φέτος στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ραφήνας, με αποκαταστάσεις εξωτερικών όψεων, βαψίματα εσωτερικών χώρων, ανακατασκευή γηπέδων και επισκευές σχολικών αιθουσών αλλά και τοποθέτηση λυόμενης αίθουσας προδιαγραφών ΚΤΥΠ.

Το σχολείο αυτό θεωρείτο «κολλέγιο» για την Αν. Αττική και σταδιακά ξαναβρίσκει την αίγλη του. Μακάρι να λειτουργήσει ξανά ως πιλοτικό με τα ντουλαπάκια και τις αίθουσες οργανωμένες ανά μάθημα και όχι ανα τμήμα, όπως το ζήσαμε ως μαθητές.

Μοιράσου το όραμά μου