Δύο νέα βραβεία για τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου στα Best City Awards 2017

Δύο βραβεία, ένα χρυσό και ένα χάλκινο απέσπασε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου στα Best City Awards 2017 τα οποία για 2η χρονιά αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ραφήνας – ΠΙκερμίου βραβεύθηκε με χρυσό βραβείο για την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Flire». Πρόκειται για ένα σύστημα υποστήριξης Αποφάσεων (DSS) για την συνδυασμένη Εκτίμηση και Διαχείριση Πλημμυρών και Πυρκαγιών. Το σύστημα υποστήριξης αποφάσεων σχεδιάζεται με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων, τεχνολογίας και μοντελοποίησης με κύριο άξονα την πρόληψη, την προσαρμογή και τη διερεύνηση της αλληλεπίδρασης πολλών διαφορετικών παραγόντων.

Παράλληλα, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου απέσπασε το χάλκινο βραβείο, για την υλοποίηση ασύρματου δικτύου ελεύθερης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους

Τα δύο αυτά βραβεία έρχονται ως συνέχεια της βράβευσής μας το 2016 για την υλοποίηση της πολιτικής των ανοικτών δεδομένων και τη διάθεσή τους στους πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται η προσήλωσή μας στο όραμα για ένα ψηφιακό Δήμο. Οι διακρίσεις μας γεμίζουν ηθική ικανοποίηση για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Μοιράσου το όραμά μου